Vzrástol počet trestných činov, ale aj ich objasnenosť

05.11.2004 Celý región

Policajti v Prešovskom kraji zaznamenali za prvých deväť tohoročných mesiacov 11 699 trestných činov, z nich 4863 objasnili. V oboch prípadoch ide o vyššie p...
Policajti v Prešovskom kraji zaznamenali za prvých deväť tohoročných mesiacov 11 699 trestných činov, z nich 4863 objasnili. V oboch prípadoch ide o vyššie počty ako za rovnaké obdobie roka 2003. Vtedy evidovali 9593 trestných činov a v 4737 prípadoch mali páchateľa.

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Ladislav Malík na margo týchto faktov vyjadril na tlačovej konferencii 2. novembra v Prešove spokojnosť. Na celoslovenskom objeme trestnej činnosti sa Prešovský kraj v hodnotenom období podieľal 11, 7 percentami. Objasnenosťou sa policajti v kraji dostali o 4, 6 percenta nad celoslovenský priemer.
Od januára do konca septembra sa v Prešovskom kraji stalo 13 vrážd, z nich len dve sú neobjasnené. V prvom prípade ide o vraždu novorodenca, ktoré našli v Sabinove a v druhom o pokus vraždy podnikateľa v Snine.
Malík konštatoval aj zlepšenie služobnej disciplíny policajtov. Za deväť mesiacov prepustili zo služobného pomeru piatich, pred rokom trinástich. V súčasnosti stíhajú ešte deväť policajtov, siedmich v súvislosti s výkonom služby.
(jj)
 

Vyberte región

mark